19 февруари 2019 г.СМЯНА В КОМАНДВАНЕТО НА БЕЗМЕP
КОМАНДИРЪТ НА БАЗАТА ЗА ПРЕДНО РАЗПОЛАГАНЕ – БЕЗМЕP ПОЛКОВНИК ВАЛЕНТИН ИВАНОВ СДАДЕ ДЛЪЖНОСТТА И ПРЕМИНА В РЕЗЕРВА

        На 18.02.2018 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. На събитието присъстваха командирът на ВВС генерал–майор Цанко Стойков, представители на местната власт, командири от структурите на ВВС, личния състав на базата, пилоти, приятели и близки на достойния безмерец.

        След прочитане на заповедта на министъра за освобождаване на полковник Иванов от действителна военна служба поради навършване на пределна възраст, генерал Цанко Стойков благодари на полковник Иванов за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг. След подписването на акта за сдаване на длъжността церемонията продължи с тържествен строй на личния състав. Полковник Иванов се сбогува с бойното знаме и изказа признателността си към офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители за проявените усилия, всеотдайност и разбирането. За това, че въпреки трудностите винаги са били единни, като истинско семейство. Пожелаваме му на добър час, много здраве и синьо небе! А на новия командир на Безмер – подполковник Милен Димитров – да продължава да развива и надгражда оставеното му наследство!

        Полковник Валентин Иванов Командир на База за предно разполагане-Безмер . Роден на 19.02.1963г.. Образование – висше, ВНВВУ „Г. Бенковски” – 1988г. летец-пилот за ВВС; ВА „Г. С. Раковски” – 1999 г.; Стратегически курс – 2012г. На военна служба е 1988г. Във военно звание “полковник” е от 2015. Награждаван е за постигнати високи резултати и професионализъм с различни награди. Службата му преминава поетапно през заемане на всички командни длъжности включително до командир на авиобаза. Извършил полети на следните типове самолети: L-29, МиГ-21, МиГ-15, МиГ-17, Су-25, L-39, F-16, F-15. На 07 февруари 2019г. полковник Иванов за последен път опира бетонната полоса със своят верен другар – Су-25. Той бе посрещнат с воден салют и почести. Военната си служба приключва с общо 1654 летателни часа.