01 ноември 2018 г.

ВА „Г.С.Раковски“ – връчиха дипломите на випуск „Ботевски“        Вчера, 31 октомври 2018 г. командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков присъства на тържествената церемония по повод завършването на випуск „Ботевски“ II-ра смяна специалност „Организация и управление на военните формирования на оперативно ниво” от професионално направление „Военно дело”, където лично връчи дипломите на успешно завършилите офицери от състава на ВВС с пожелание за успешно кариерно развитие и крепко здраве.
        Мероприятието се проведе на плаца на Военна Академия „Г.С. Раковски“- гр. София и на него присъстваха президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, посланици и военни аташета акредитирани в Република България, народни представители, ректори на висши училища, кметове на общини и населени места и много гости.
        Офицерът-първенец от специализация „Военновъздушни сили” по професионално направление „Военно дело” е подполковник Петко Петков.

        В края на тържеството випускниците на академията си направиха обща снимка с командира на ВВС.