Съобщение до медиите
18 юли 2018 г.В авиобаза Граф Игнатиево ще бъде осветен новоизграденият параклис
„Свети Великомъченик Мина“        Параклис „Свети Великомъченик Мина“ в авиобаза Граф Игнатиево ще бъде осветен на 19 юли 2018 г. в присъствието на Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, по чиято инициатива храмът бе изграден.
        Изпълнението на проекта стана със съдействието на дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет и Пловдивска Света Митрополия.
        Лично Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай ще освети параклиса, посветен на Св. Великомъченик Мина.
        Гости на церемонията ще бъдат още командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, високопоставени лица от държавната администрация на президента, Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, командири на военни формирования и др.

        Междувременно продължава инициативата на Командването на Военновъздушните сили за набиране на средства в подкрепа на семействата на загиналите пилоти от състава на 24-та авиационна база – Крумово. В нея се включиха голяма част от военнослужещите от авиобазите на ВВС. Част от мероприятията в нейна подкрепа включват и предлагането на авиационни фотографии, лично дело на военнослужещи от различни формирования.

        Уважаеми журналисти,

        Каним акредитираните Ваши представители на събитието! Моля, заповядайте от 10:00 часа до 10:15 часа на контролно-пропусквателния пункт на авиобаза Граф Игнатиево. След посоченото време, пропускането ще бъде преустановено!