13 юли 2018 г.

ПРЕСЕЧНАТА ТОЧКА МЕЖДУ ФУТБОЛА И МЕТЕОРОЛОГИЯТА

        В разгара на най-горещия футболен месец е подходящ момент да ви разкажем за една интересна личност. Главен метеоролог на Военновъздушните сили и началник на Метеорологичния център на ВВС – майор Милко Николов. Работата му е изключително отговорна и е от първостепенна важност, защото от неговите прогнози зависи планирането и осъществяването на полетите на военната ни авиация. Динамиката и живота на бързи обороти са неговото ежедневие. За това едва ли ще е изненада, че в свободното си време дълги години е бил акредитиран футболен съдия към Българския Футболен Съюз (БФС).

        Днес, майор Николов е уважаван инструктор и член на Инструкторския Панел към Съдийската Комисия на БФС. Той участва в семинари за обучение на младите надежди на българското футболно съдийството. Работи рамо до рамо с едни от най-големите светила в бранша като Марк Бата, който е от ръководните членове на Съдийската Комисия на UEFA и е съветник на президента на БФС по съдийските въпроси.

        Майор Милко Николов проявява всеотдайност и готовност за участие и в спортните инициативи на ВВС. Той се изявява като главен съдия на мачовете от вътрешните турнири между формированията от състава на Военновъздушните сили. В част от срещите участва и като инструктор и отстъпва съдийските задължения на навлизащи тази сфера младежи.

        Това е Милко, офицер от ВВС, български съдия и инструктор – олицетворение на интелект и спортсменство.