20 март 2018 г.

ДНЕС ПРАЗНУВАХА РАДИОТЕХНИЧЕСКИ ВОЙСКИ

        Днес, 20 март, радиотехнически войски отбелязаха тържествено 66-годишнината от създаването си.


        На тържеството присъстваха командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Цанко Стойков, генерал-майор Тодор Дочев, началникът на НВУ „Васил Левски“, бригаден генерал Пламен Богданов, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси“ – МО Людмил Михайлов, директорът на дирекция „Стратегическо планиране“ – ЩО , бригаден генерал Красимир Кънев, командирът на Стационарна КИС, полк. Людмил Стоянов, командирите на авиобази, на зенитно-ракетната база и базата за специална техника.
        Доклад за историята и развитието на Радиотехнически войски изнесе командирът на Базата за командване, управление и наблюдение полковник Васил Лазаров.
        „При съвременното развитие на средствата за въздушно нападение става все по-ясно, че при дефицит на своевременна и точна радиолокационна информация нито авиацията, нито ЗРВ ще решат напълно поставените им задачи“ – подчерта в приветствието си генерал-майор Цанко Стойков. Той благодари на войните от запаса, които са отдали своята младост, сили и енергия за изграждане и развитие на РТВ.


        За постигнати отлични професионални резултати при изпълнение на служебните задължения и за принос по съхраняване и повишаване на бойните способности на ВВС бяха наградени военнослужещи и цивилни служители