11 май 2017 г.
ЗАВЪРШИ ТУРНИРА НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ        На 10 и 11.05.2017 год., на игрище „Балона” в гр. Плевен се проведе Турнир по футбол на малки врати на Военновъздушните сили. Домакин на спортното мероприятие бе Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Начален старт даде командирът на авиогрупата полковник Петър Банков. Той се обърна към участниците с призив за спортсменска и толерантна игра, и им пожела най-добрия да победи.
        На терена сили премериха футболните състави на авиобазаите Граф Игнатиево, и Безмер, База КУН, Базата за специална техника – Божурище и Учебната авиационна група – Долна Митрополия. Те показаха завидни футболни умения, висок спортен дух и максимално раздаване на терена.
        Реферите от Областния футболен съюз в гр. Плевен следяха стриктно и безпристрастно за доброто протичане на срещите и спазване на регламента.
        Крайните резултати обяви секретарят на турнира майор Николай Желев. В индивидуалното класиране се отличиха редник Петър Петров от База КУН като най- добър вратар. Призът за голмайстор бе присъден на редник Станислав Найденов, отбелязал 7 гола в противниковите врати.
        В отборното класиране призовото 1-во място спечели отборът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. На 2-ро място се класира отборът на База КУН, а на 3-то – отборът на авиобаза Граф Игнатиево.
        Полковник Николай Лясковски – началник на сектор в отдел „Подготовка” в Командване на ВВС закри първенството. Той изрази задоволство от добрата организация и качествено провеждане на турнира. Поздрави участниците за постигнатите резултати и отличното им представяне. На отличените победители бяха връчени наградни купи, статуетки и медали.