16 Март 2017 г.

АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО НАВЪРШИ 66 ГОДИНИ
ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ


        Днес в авиобаза Граф Игнатиево беше отбелязано 66 години от създаването й.
        На честването присъстваха полковник Красимир Кръстев, началник на отдел „Операции“ и полковник Петър Хаджипетров, началник на сектор в отдел „Личен състав“ в Командването на ВВС.
        В своето обръщение към личния състав командирът на базата, бригаден генерал Иван Лалов подчерта, че „бойната авиация е сложен организъм, който изисква максимални вложения – човешки, морални, технологични, финансови и времеви, за да бъде ефективен инструмент за защита на нацията и стожер на суверенитета на държавата“. И заключи, че „най-важният ресурс винаги са били и ще бъдат хората. Без човешката ни вяра, убеденост в каузата и професионална отдаденост, е невъзможно преодоляването на трудностите, нашето съхранение в етап на сериозен дефицит от капиталовложения и ресурси и последващо развитие на способностите“.


        За проявен професионализъм и постигнати високи резултати в ежедневната дейност бяха отличени и наградени военнослужещи и граждански лица от името на командира на Военновъздушните сили и командира на авиобаза Граф Игнатиево.


        Бяха положени венци и цветя на паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци от формированието.
        По-късно през деня се състоя традиционната футболна среща между отборите на летателен и на инженерно-технически състав. Преходната купа на командира вдигна отборът на летците, които спечелиха оспорваната надпревара след продължение на редовното време и изпълнение на дузпи.
        За доброто настроение на присъстващите, Представителният духов оркестър на ВВС изнесе концертна програма.


        Командването на авиобазата изразява своята благодарност към командирите от всички нива и военни формирования, както и на представителите на институциите, за отправените пожелания и поздравления по повод празника.
                                          ДО ЛИЧНИЯ СЪСТАВ И ВЕТЕРАНИТЕ
                                          НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28000 – ГРАФ ИГНАТИЕВО

       ГОСПОДИН БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ,
       ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ВОЙНИЦИ,
       УВАЖАЕМИ ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
       СКЪПИ ВЕТЕРАНИ

        За мен е изключителна чест и удоволствие от името на Военновъздушните сили и лично от свое име да Ви поздравя по случай 66-та годишнина от създаването на 3-та изтребителна авиационна база.
        От 17 март 1951 година до днес авиобазата измина дълъг път на развитие, на носене на денонощни бойни дежурства, участие в национални и международни учения и тренировки, усвояване на авиационна техника.
        Вие сте гордостта на българската военна авиация – с Вашия професионализъм, висока отговорност, организираност и амбиция за място между първите в полета към усвояване на нови способности и пълна интеграция със страните членки на НАТО! И аз, като командир на Военновъзъдушните сили съм горд, че съм един от Вас, че съм работил рамо до рамо с Вас и сме споделяли радостни и трудни моменти.
        Благодаря Ви за всеотдайния труд и съществения принос за издигане боеспособността и бойната готовност на Военновъздушните сили.
Желая Ви много здраве, сили и енергия за постигане на още по-високи резултати във високоотговорната ви дейност, а на Вашите семейства – много късмет и щастливи дни


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ


март 2017 г.