26 юни
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗАМЕСТНИК-КОМАНДВАЩИЯ
НА ВВС НА САЩ В ЕВРОПА

    Заместник-командващия на ВВС на САЩ в Европа генерал-лейтенант Стефан Мюлер пристигна на двудневно работно посещение в България по покана на началника на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов.

    По време на визитата генерал-лейтенат Мюлер и генерал-майор Попов обсъдиха предизвикателствата пред ВВС на двете страни в условията на променящата се среда за сигурност, приноса им в Интегрираната система за ПВО на НАТО и изграждането на оперативно-съвместими способности.

    В хода на разговорите генерал Мюлер беше запознат със структурата, мисиите и задачите българските ВВС и проведените до момента съвместни тренировки и обучения с ВВС на САЩ в Европа. Обсъдени бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между ВВС на двете страни.

    На срещите присъстваха и новоназначения военновъздушен аташе на САЩ у нас полковник Реймънд Шулц и полковник Дейвид Уилмот.

    Генерал-лейтенант Мюлер посети авиобаза Граф Игнатиево по време на авиошоуто на ескадрилата за висш пилотаж на ВВС на САЩ „Тъндърбърдс”. Той изрази своето задоволство, че посещението му в България съвпада с гостуването на демонстрационния тим и че има възможност лично да се убеди в перфектната организация и отличното представяне на българските ВВС като домакини, както и към изключителния обществен интерес към майсторството на американските пилоти.