13 Май 2013 г.

ПРЕДАЙ НАТАТЪК ДОБРОТА!

СЪВМЕСТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

        Преди няколко години военнослужещият от Базата за командване, управление и наблюдение на Военновъздушните сили Петя Милкова си постави амбициозната задача да подпомага интегрирането на деца в неравностойно положение.
        Днес тя вече е създател и председател на фондация „Юник Партнерс”, която само през последните месеци има няколко благородни и успешни инициативи.        На 11 май, в Централния военен клуб, с изключителното съдействие на Министерството на отбраната, фондацията организира и проведе благотворителен концерт в подкрепа на децата от Дом за деца лишени от родителска грижа в село Доганово. Концертът, който се проведе под мотото «Пробуждането ни за един по-добър свят» е част от проекта „Възможно е!”, чиято цел е да осигури средства за организиране на „Зелено училище” за децата от Доганово.
        В подкрепа на каузата на една сцена пяха и танцуваха представители на Арт център “Стринджендо”, балет “Веда Джуниър”, клуб по спортни танци “Стил” и ДВГ “Сладки пуканки” при Национален Дворец на Децата, клуб по Български народни танци “Гайтани”, клуб по акробатичен рокендрол “Фрешденс”, вокална група при 32 СОУ “Св. Климент Охридски” и др.
        Специалани гости на концерта бяха министърът на отбраната Тодор Тагарев, командирът на Базата за командване, управление и наблюдение на Военновъздушните сили полковник Пламен Богданов, командването и личен състав от Базата, артистите Диляна Попова и Мариан Вълев и партньорите на фондацията.
        Председателят на фондация „Юник Партнерс” Петя Милкова успя да приобщи към благородната кауза и своите колеги. Командването на База КУН, както и военнослужещите и цивилните служители от Базата, като доброволци на фондацията ежемесечно отделят лични финансови средства за подпомагане на дейността й.
        Кръгът на доброволците непрекъснато се разширява. В него вече се включват представители на Командването на ВВС и другите военни формирования.
        Всички се обединяват от идеята, че нашето богатство и бъдеще са децата – да им помогнем да мечтаят, да ги научим как да постигат целите си, да им покажем различни пътища, но да го направим с любов и топлина и да им дадем свободата сами да изберат своя път към успеха!


Информация за дейността на фондация „Юник Партнерс” можете да намерите на адрес www.upartners.bg и http://www.facebook.com/UniquePartners