16 ноември 2012 г.
ПОСЕЩЕНИЕ НА ВОЕННИ МЕДИЦИ В
АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО


        Лекари по авиационна и морска медицина от Военномедицинска академия – София и Многопрофилните болници за активно лечение от областните градове Пловдив и Варна, както и техни колеги от Крумово, Безмер, Враждебна и Долна Митрополия посетиха авиобаза Граф Игнатиево на 15 ноември 2012 г. в рамките на IX Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина.
        Бригаден генерал Цанко Стойков, командир на авиобаза Граф Игнатиево, запозна гостите с дейността и основните задачи на военното формирование, както и с организацията, ролята и спецификата на работа на лекарите от Медицинския пункт при осигуряване на ежедневната летателна дейност.
        Гостите наблюдаваха демонстрация на действията на военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили” и 24-та авиационна база по авиомедицинска евакуация на пострадали с вертолет „Кугар”.
        Акцент в програмата бе и представянето на височинното оборудване, предназначено за летци-изтребители и принципа на неговата експлоатация по време на полети на различни височини.
        В края на визитата военните медици наблюдава полети и разгледаха статичен показ на самолети МиГ-21 и МиГ-29.