02 ноември 2012 г.
КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ЩЕ УЧАСТВА В ГОДИШНА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ
ПО ИЗТРЕБИТЕЛНА АВИАЦИЯ
„INTERNATIONAL FIGHTER CONFERENCE 2012″

        Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов ще вземе участие в годишна международна конференция по изтребителна авиация „International Fighter Conference 2012”. Поканата за участие е от изпълнителния директор на международната конференция по изтребителна авиация „International Fighter Conference 2012”, господин Фелим Роуф. Конференцията ще се проведе от 06.11 до 09.11.2012 г. в Лондон. Темата й през тази година е „Възможности за поддържане и експлоатация на изтребители и управление ефектите от авиационните средства за поразяване в условията на ограниченост на ресурсите”.
        По време на събитието брифинги ще изнесат министърът по отбранително оборудване и поддръжка на Великобритания и високопоставени ръководители на държавно и военно ниво и командващи на ВВС от САЩ, Обединеното Кралство, Канада, Франция, Швеция, Дания, Швейцария, Турция, Бразилия, Румъния, Полша, Нигерия, Малайзия и Алжир. Представители на световната авиационна индустрия ще запознаят участниците с развитието и иновациите в областта, както и с предлаганите решения.
        Конференцията е един от основните форуми за дефиниране на бъдещи насоки за развитие на Военновъздушните сили в световен мащаб, за обмен на становища, информация и опит между военните среди и индустрията и предлага възможност за запознаване със съвременните и бъдещи продукти, проекти, идеи и платформи.

        Генерал-майор Константин Попов ще изнесе лекция на тема „Развитие на българските Военновъздушни сили”.
        По време на визитата е предвидена и официална среща с началника на Военновъздушните сили на Великобритания генерал сър Стивън Далтън.
        Целите на посещението на командирът на ВВС включват и представяне на българските Военновъздушни сили в международен план и запознаване с поддръжката на различни типове изтребители, авиониката и авиационното въоръжение, управлението на жизнения им цикъл в условията на ограниченост на ресурсите.

        В конференцията ще вземат участие представители на 18 държави.