10 октомври 2012 г.

ЮБИЛЕЙНА ФОТОИЗЛОЖБА
НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В ГАЛЕРИЯ НА ОТКРИТО




        От 12 до 26 октомври в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” ще бъде представена юбилейна фотоизложба на Военновъздушните сили.
        Изложбата е съвместна инициатива на Столична община и ВВС и е част от календара на културните събития на общината и мероприятията, посветени на 100-годишнината от първия боен полет на българската авиация.
        Едно уникално съчетание между съвременна авиационна техника и ретроспективен поглед към зората на 20 век и десетилетията на израстване и развитие на военната авиация на България ще бъде представено с фотографии, разположени в 30 пана.
        Във фотосите са съхранени духът и пулсът на Военновъздушните сили – устремът на началото им, усъвършенстването и прогреса, доловени от фотообектива.
        Автор на изложбата е цивилният служител от Военновъздушните сили Огнян Стефанов.
        Консултанти на проекта са полк. проф. Димитър Недялков – заместник-началник на факултет “Командно-щабен” във Военна академия „Г.С.Раковски” и доц. Петко Манджуков – преподавател в Югозападния университет – Благоевград.
        Пожелаваме на столичани и гостите на София едно приятно докосване до българската военна авиация и 100-годишната й история.

        Откриването на изложбата ще бъде в 12:30 часа на 12 октомври.

        Заповядайте!

        Очакваме ви!