12 септември 2012 г.
КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ СЕ СРЕЩНА
С ОФИЦИАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВВС НА САЩ


        Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов проведе разговори със заместник-секретаря на ВВС на САЩ по външната политика Хайди Грант, с командващия на ВВС на САЩ в Европа генерал Филип Бредлов и бригаден генерал Джеймс Хейууд – директор на дирекция „Сътрудничество и взаимопомощ в областта на сигурността”.
        Това е първата официална среща, която командирът на ВВС провежда по време на посещението на Международното авиационно изложение в Берлин, Германия.
        По време на разговорите генерал-майор Попов ги запозна с приоритетите и направленията за развитие на българските Военновъздушни сили. Обсъдени бяха проведените съвместни тренировки и учения, както и възможностите за задълбочаване и развитие на нови области от двустранното военно сътрудничество.
        Генерал Филип Бредлов, който прие длъжността командващ на ВВС на САЩ в Европа и Африка и командир на Военновъздушния компонент на НАТО в Рамщайн, Германия от генерал Марк Уелш III през август, подчерта, че е запознат с докладите за резултатите и анализите на проведените съвместни мероприятия и дава висока оценка за напредъка в областта на двустранното сътрудничество и постигнатите успехи по време на тренировките и ученията.
        От своя страна госпожа Хайди Грант изказа благодарността си към към генерал-майор Попов за отличната организация и осигуряване на съвместните мероприятия и към българските ВВС за професионализма и партньорството за постигане на целите от взаимен интерес.