17 август 2012 г.

КУРСАНТИ–ЛЕТЦИ ОТ ФАКУЛТЕТ „АВИАЦИОНЕН” ИЗПЪЛНИХА
ПЪРВИТЕ СИ САМОСТОЯТЕЛНИ ПОЛЕТИ


        На 16 и 17.08.2012 г. във ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия курсанти – летци 3-ти курс от факултет „Авиационен” изпълниха първите си самостоятелни полети на самолет Pilatus РС 9М.
        За сержантите курсанти Йордан Тонев, Александър Иванов, Светослав Пентиев и Аспарух Пашов това е втори стаж като досега са налетели средно по 15 часа в съотвествие с програмата за подготовка Management Document. Инструкторите – пилоти к-н Михов, к-н Стойков, к-н Дилов, к-н Муков, м-р Димитров изпълниха превозните полети за обучение в зона прост пилотаж, приборна подготовка и маршрути в съответствие с утвърдения план-график. Контролните полети бяха изпълнени от началника на „Център за летателна подготовка” подп. Юлиян Радойски, който сподели, че обучаемите са показали много висока мотивация, показали са стабилност и увереност при изпълнение на полетите по кръга, и им е поставена отлична оценка.

        На курсантите бяха връчени сертификати за проведен първи самостоятелен полет от командира на ВВУБ “Георги Бенковски” полк. Васил Лазаров, който ги поздрави за показаните отлични резултати и подчерта, че който се е посветил на летателната професия никога не трябва да спира да усвоява нови знания и да се усъвършенства. Полк. Лазаров пожела на младите пилоти успешно продължаване на летателната подготовка и дълга безаварийна служба в редовете на българските Военновъздушни сили.