14 август 2012 г.

КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ,
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР КОНСТАНТИН ПОПОВ СЕ ЗАВЪРНА ОТ
ЧЕСТВАНИЯТА НА 100-ГОДИШНИНАТА НА РУСКИТЕ ВВС
        По покана на Главнокомандващия на ВВС на Руската федерация генерал-майор Виктор Бондарев, делегация от българските ВВС водена от генерал-майор Константин Попов участва в тържественото честване на 100-годишнината от създаването на руските ВВС в Москва от 09. до 13.08.2012 г..
        На тържествата присъстваха делегации, водени от командири и началници на ВВС от 115 страни. В програмата на събитието беше включено провеждането на международна военно-практическа конференция на тема „Общо небе”, на която бяха обсъдени въпросите за основните направления на военно-техническото сътрудничество, подготовката на летателен състав, организацията на съвместната подготовка, използването и контрола на въздушното пространство, осигуряването на безопасността на полетите, осигуряването на дейността на ВВС, организация на противодействието на въздушния тероризъм, инициативите на Съвета „НАТО-Русия” и обмена на въздушна информация.
        Авиационно шоу с ретро авиационна техника „Легенди на световната авиация”, с участие на възстановени самолети от Първата и Втората световни войни, както и динамичен и статичен показ на съвременната бойна и спортна авиация бяха гвоздея на честванията.