22 май 2012 г.
ЕКИПАЖИТЕ НА СУ-25 ОТ БЕЗМЕР ТРЕНИРАТ С
ФРЕГАТИТЕ „ДРЪЗКИ” И „ВЕРНИ”


        Полети за възстановяване и продължаване на подготовката на летателия състав за бойно използване по земни цели и полети над море се проведоха с екипажи от База за предно разполагане – Безмер.
        Въпреки променливата метеорологична обстановка бяха изпълнени всички планирани задачи. На 16 и 21 май екипажите проведоха полети за бойно използване на авиационен полигон „Елена” – стрелба по земни цели с неуправляеми ракети от сложен маньовър.
        На 16 и 17 май във взаимодействие с военноморска база – Бургас се проведоха полетите над море, като една от целите беше да се тренира личният състав на фрегатите „Дръзки” и „Верни” за използване на системите за противовъздушна отбрана на фрегатите.
        Аварийно-спасителното осигуряване на полетите се осъществи от екипаж на вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово, базиран за времето на полетите във ВМБ-Бургас и от кораб на ВМС.
        През настоящата седмица започва подготовката на екипажите на Су-25, определени за пребазиране и участие в авиациония фестивал на летище Пардубице в Република Чехия. Ще бъдат тренирани полети по трасета и изпълнение на заходи за кацане на граждански летища по схемите и процедурите на ICAO.