11 май 2012 г.
ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ АКТИВНО УЧАСТВАТ В
ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”


        Командването на Военновъздушните сили и подчинените му формирования ще се включат активно в инициативата „Да изчистим България за един ден” в цялата страна на 12 май.
        Командирът на ВВС генерал-майор Константин Попов, началникът на щаба полковник Анатолий Кръстев и военнослужещи от командването ще почистват района около авиационната библиотека в град София на ул. „Шейново” 23.
        Над 190 военнослужещи и цивилни служители от авиобаза Безмер ще участват в почистването на околовръстния път от „Винпром” – Ямбол до КОС – Ямбол, пътя между село Безмер, авиобазата и района около нея.
        В авиобаза Крумово усилията са разпределени в няколко направления– 100 военнослужещи ще почистват територията на град Куклен, други 100 и 1 самосвал ще почисват територията на село Крумово, а района на самата авиобаза ще почистват 110 военнослужещи.
        Две групи по 10 души, автомобили и храсторезачки от Военновъздушната учебна база в град Долна Митрополия ще почистват нерегламентирано сметище и околопътното пространство на входа на града.
        Военнослужещите от военните ни формирования в град Божурище и град Банкя ще се включат в почистването и с техника. С хора и техника ще участват и от авиобаза Враждебна.
        Района около Боянската църква и паметника на загиналите войни ще почистват военнослужещи и цивилни служители от формированията ни в кв. „Бояна”.
        Природата на България е една от най-красивите в света – изключително съчетание на море, планини, плодородни поля, изобилие от реки. Ние осъзнаваме, че наш дълг е да я съхраним и опазим за децата и внуците си.
        И не само активно ще участваме в кампанията на 12 май, но призоваваме всички българи – да пазим чиста България 365 дни в годината, да я превърнем в истинска европейска държава, да осигурим много слънце и чист въздух за бъдещето!