30 март 2012 г.
КЛУБ „ДОБЪР ЧОВЕК – ДОБЪР ГРАЖДАНИН”
В АВИОБАЗА КРУМОВО

        На 2 април в авиобаза Крумово ще бъдат на посещение представители на клуб „Добър човек – добър гражданин” към основно училище „Яне Сандански”- град Пловдив.
        През настоящата година шестокласниците–членове на клуба работят по проект „Не някой друг, а точно ние”. Идеята на проекта е да се срещат с хора, които помагат на другите, да откриват добрите граждани в обществото и популяризират сред връстниците си техните дела.
        При посещението в Крумово командирът на авиобазата бригаден генерал Златко Златев ще запознае учениците с 50-годишната история на военното формирование, със задачите, които изпълняват днес и възможностите на авиационната техника. Ще им разкаже и за участието на екипажите в спасителната операция по време на наводнението през февруари, която е тясно свързана с техния проект.
        Децата ще имат възможност да разгледат отблизо вертолетите, които са на въоръжение в базата – Ми-17, Ми-24, Бел и Кугар.
        Настоящето посещението на учениците в авиобаза Крумово е поредното признание за личния състав и висока оценка за крумовци като добри хора и добри граждани.

        Военнослужещите и цивилните служители от Военновъздушните сили отдават голямо значение на тези инициативи. Те са възможност за популяризиране на професията на специалистите от ВВС, и защото контактите с младите хора ги приближават до техните потребности и интереси, и дават възможност да ги подпомогнат в процеса на възпитание и личностно изграждане, избор на професия и перспективи за развитие.