26 март 2012 г.
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВЕРТОЛЕТНИЯ МОДУЛ
ОТ 24-та АВИОБАЗА НА УЧЕНИЕТО В ГЕРМАНИЯ


        Вертолетният модул за развръщане от 24-та авиобаза, който участва в Съвместната ротационна подготовка в Тренировъчния център на ВВС на САЩ в Хохенфелс, Германия се завърна в събота, 24 март.
        Групата бе посрещната от командира на авиобаза Крумово бригаден генерал Златко Златев, началника на щаба полковник Петьо Мирчев и офицери от командването на авиобазата.
        Два вертолета AS-532 AL „Кугар” с четири екипажа и инженерно-технически състав се пребазираха в Хохенфелс на 4 март. В продължение на близо 20 дни, нашите екипажи съвместно със сили на Сухопътните войски на САЩ и още 7 държави, изпълняваха задачи по превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушен десант и евакуация на ранени от бойното поле (CASAVAC).
        Бригаден генерал Златев благодари на участниците от името на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Попов и от свое име за достойното им представяне, отличното изпълнение на всички поставени задачи и международното признание за способностите на вертолетния ни модул.
        Командирът на модула майор Филип Ангелов подчерта, че се гордее с професионализма на своите колеги, с мотивацията и дисциплината, които са основният фактор за безпроизшественото и на високо ниво изпълнение на задачите. Също така благодари за изключителното съдействие и подкрепата на командването на Военновъздушните сили, на командването на 24-та авиобаза, които са били от решаващо значение за подготовката на офицерите и сержантите за участието им в това мащабно учение зад граница.
        Модулът ще продължи целенасочената си подготовка за следващото участие в Съвместната ротационна подготовка в Хохенфелс през октомври и ноември тази година.