16 март 2012 г.
ПРАЗНИК НА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО


        Днес авиобаза Граф Игнатиево отбеляза 61 години от създаването си. По случай празника се проведе открит летателен ден. Гостите на базата наблюдаваха полети на изтребители МиГ-21 и МиГ-29.
        На празника присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, командири на военни формирования от състава на ВВС, ветерани от изтребителната авиация, представители на военнопатриотични организации, граждани, ученици, фенове на авиацията.
        Към тържествения строй на личния състав командирът на авиобазата бригаден генерал Цанко Стойков се обърна с думите, че да бъдеш част от българските Военновъздушни сили е предизвикателство за смелостта, ума, волята и силата на духа!
        Генерал Симеонов поздрави личния състав на авиобазата от името на ръководството на Министерството на отбраната и пожела дръзновено да отстоява завоюваните позиции. Той благодари на всички за приноса им за изграждането на съвременния облик на базата.
        Генерал-майор Попов акцентира в своето приветствие, че авиобаза Граф Игнатиево достойно изпълнява най-важната задача – да пази и да защитава небето на България. Той подчерта, че личният й състав има огромната привилегия да получава изключително много задачи, които изпълнява по елитен начин.
        Военнослужещи и цивилни служители от авиобазата бяха наградени по повод празника от генерал Симеон Симеонов, генерал-майор Константин Попов и бригаден генерал Цанко Стойков.
        Гостите имаха възможност да разгледат авиационната и специалната военна техника, на въоръжение в авиобазата. Венци и цветя бяха положени пред паметника на загиналите пилоти.