15 март 2012 г.
ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВОЕННОВЪЗДУШНАТА УЧЕБНА БАЗА
БЯХА ОТЛИЧЕНИ ЗА ПРОЯВЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


        Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов награди вчера, 14 март, военнослужещи от модулното формирование за действия при зимни условия от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия. На тържествената церемония присъстваха областният управител на Плевенска област Иван Новкиришки и кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска.
        Със заповеди на министъра на отбраната Аню Ангелов и на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов с предметни награди и грамоти бяха отличени шестнадесет военнослужещи за проявен професионализъм при действия за преодоляване на последствията от зимната обстановка в помощ на населението в община Долна Митрополия.
        По време на церемонията командирът на ВВС генерал-майор Константин Попов благодари на военнослужещите от авиобазата за проявената доблест и мъжество. Той подчерта, че формированията от Военновъздушните сили за пореден път демонстрират отлична подготовка и бързи действия при преодоляване на последствия от бедствия и оказване на помощ на населението.
        Областният управител Иван Новкиришки връчи на командира на авиобазата полковник Лазаров почетен плакет на областната управа и благодари за навременната помощ в трудния за района момент.
        Кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска подчерта, че лично се е уверила в себеотрицанието и професионализма на военнослужещите от авиобазата, които в много кратки срокове са реагирали и предоставили необходимата помощ в критичната за общината ситуация.