14 март 2012 г.
БЕЗМЕРЦИ С ОТЛИЧНА ЕКИПНА РАБОТА
И СРЕБРО ОТ ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ПО СКИ


МАЙСТОРИ В ИЗПОЛЗВАНЕТО НА САМОЛЕТА –
МАЙСТОРИ И В СПОРТА        Продължават успехите на безмерци и по белите писти. На 10 март 2012г. в курортен комплекс Боровец се проведе Републиканско първенство по ски за ветерани. Покана за участие получиха и призьорите от Общоармейския шампионат по ски 2012г. Тя беше отправена лично от председателя на Българската федерация на ветераните спортисти госпожа Здравка Йорданова- олимпийски шампион от „Монреал 76”.
        Ръководството на Военен спортен клуб „Щурмовик” към База за предно разполагане – Безмер, взе решение да се подходи гъвкаво към подготовката на майор Пейо Дончев – заместник-командир на авиационната ескадрила и състезател от представителния отбор на Военновъздушните сили по ски. Целта беше класиране в тройката и тренировка в състезателни условия, като част от подготовката му за участие в Световния военен шампионат по ски „Поклюка 2012”.
        Безмерци сформираха спортно-технически щаб и изработиха план за подготовка и участие в предстоящото състезание. Бяха определени кондиционен специалист, вакс-майстори и отговорник по логистиката. С наближаването на старта, спортно-техническият щаб се пребазира в района на ЦСПЛС-Боровец. „Разузнаването” разкри необходимост от развръщане на междинни контролни постове по трасето.
        В деня на старта ваксмайсторите работеха упорито, докато състезателят загряваше с кондиционен специалист.
        Още от старта майор Дончев изведе на “максимален режим” и поддържаше ускорение, трупайки преднина по изкачванията, но при спусканията имаше вид на състезател, на който вакс-майсторите са сбъркали блокчето с вакса с калъп сланина…
        Но всичко е добре когато свършва добре! Среброто окичи гърдите на състезателя!
        Подиумът бе отпразнуван подобаващо с обща снимка със сребърния медалист и „многочасов разбор”. Участниците се обединиха около идеята, че физическата подготовка във ВВС не е привилегия, а жизнено важна необходимост за изпълнението на задачите и поддържане на бойните възможности на формированията.