12 март 2012 г.
ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ
ОТ АВИОБАЗА КРУМОВО ЩЕ БЪДАТ НАГРАДЕНИ
ЗА СПАСИТЕЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ”

        Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще награди утре, 13 март, във вертолетна авиобаза Крумово шестчленния екипаж на вертолет с борден № 701 с ордени „За военна заслуга”. Отличията се връчват за проявен изключителен професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност по време на аварийно-спасителната мисия за оказване на помощ на населението, пострадало от наводненията в Хасковска област на 6 февруари 2012 г.
        На церемонията ще присъстват заместник-министърът на отбрана Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов.
        Със заповеди на министъра на отбраната и началника на отбраната ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители, участвали в спасителните операции по време на наводненията.

        Церемонията в авиобаза Крумово ще започне в 9:30 часа на 13 март 2012г. Представителите на медиите, които желаят да присъстват на церемонията по награждаването, трябва да бъдат в 8.45 ч. пред КПП на авиобазата.
        Журналистите ще бъдат допускани след представяне на лична и журналистическа карта.