24 Февруари 2012 г.
ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА ПВО НА НАТО
В ПРЕХОДА КЪМ НОВАТА КОМАНДНА СТРУКТУРА
НА АЛИАНСАБЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННОВЪЗДУШНИ СИЛИ ДОМАКИНСТВАХА СРЕЩАТА НА РАБОТНАТА ГРУПА


        От 22 до 24 февруари 2012 г. в България беше проведена поредната ежегодна среща на работната група по интеграция на ВВС на Република България и Румъния в Интегрираната система за ПВО на НАТО. В нея взе участие заместник-командирът на CAOC-7 генерал-майор Марк Грапер.
        Работната група е създадена от командира на Обединения център за въздушни операции на НАТО (CAOC-7) – Лариса.
        По време на срещата бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с изпълнението на задачите по Air Policing в зоната за отговорност на CAOC-7, прехода към новата Командна система на НАТО и отражението й върху функционирането на Интегрираната система за ПВО на НАТО. Бяха координирани основните мероприятия през 2012 година, провеждани под ръководството на CAOC-7.
        Генерал-майор Грапер се срещна и с ръководството на българските Военновъздушни сили. По време на срещата бяха дискутирани въпроси по повишаване на ефективността на охраната на въздушното пространство на НАТО в светлината на въвеждането на новата Командна структура на Алианса.
        Участниците в работната среща посетиха Център за управление от системата за командване и управление на българските ВВС и авиобаза Граф Игнатиево.