16 януари 2012 г.
НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗАПОЧНА С ИНТЕНЗИВНА ПОДГОТОВКА
НА ЛЕТАТЕЛНИТЕ ЕКИПАЖИ ОТ
БАЗАТА ЗА ПРЕДНО РАЗПОЛАГАНЕ – БЕЗМЕP

         С откриването на учебната 2012 година в Базата за предно разполагане – Безмер започна провеждането на планираната летателна подготовка.
        В периода 09.01.–13.01.2012г. летателния състав изпълни проверки по техника на пилотиране, по прибори и дублиращи прибори, съгласно годишния план-график.
        На 12.01.2012г. се проведоха полети над море, целта на които беше удължаване подготовката на летателен състав по техника на пилотиране и самолетоводене на малка височина над море. В хода на летателните задачи бяха изпълнени заходи за кацане на гражданско летище Бургас с използване на навигационна система VOR и инструментална система за кацане ILS. Полетите се изпълниха с използване на радиотелефонна фразеология на английски език.
        През настоящата седмица подготовката на състава от БПР-Безмер продължава с изпълнение на задачи за бойно използване по земни цели на авиационен полигон „Елена”. Екипажите ще отработват маньоври, единично и в състав на група, за стрелба с бордното артилерийско и неуправляемо ракетно въоръжение.
        Високоотговорното отношение на състава към изпълнение на поставените задачи беше отбелязано от командването на базата при разбора на проведените полети.