15 юли 2013 г.

УЧАСТИЕ В УЧЕНИЕТО НА ВМС „BREEZE – 2013”
        Летателни екипажи от авиобаза Безмер за пореден път участваха във военноморското учение с международно участие “BREEZE – 2013” .

        През първия ден два самолета Су-25К имитираха действия на ударна група самолети на противника. Екипажите – полковник Димитър Данев, водач на групата и майор Радостин Люцканчев, воден откриха и атакуваха група кораби в три от заповяданите зони.

        На 13.07.2013 г. екипажите на Су-25К – подполковник Валентин Иванов и майор Милен Димитров излетяха от летище Безмер, извършиха визуално въздушно разузнаване на акваторията източното от н. Емине, откриха и атакуваха от различни направления група кораби – конвой (четири фрегати, корвета и танкер).

        По данни от групата за управление на авиацията от корабен команден пункт на фрегатата „Дръзки”, летателните екипажи от авиобаза Безмер са изпълнили отлично поставените им задачи, включително и сертифицирането на кораб от ВМС на Република България.

        Наред с това в базата продължава курса за приучване на майор Пейо Дончев, който на 13.07.2013 г. извърши първи самостоятелен полет на самолет Су-25К.