03 април 2019 г.
БАЗАТА ЗА СПЕЦИАЛНА ТЕХНИКА – СМЯНА НА КОМАНДВАНЕТО


        Днес, 03.04.2019 г. се проведе тържествено мероприятие по повод сдаването на длъжността командир на Базата за специална техника (БСТ) – Божурище от полковник Калин Ценов, който в петък (05.04.2019 г.) навършва пределна възраст за военна служба. За негов заместник е назначен досегашния заместник-командир на базата подполковник Цанко Василев, който със заповед на министъра на отбраната от петък се повишава в следващо военно звание полковник.

        Важни гости на мероприятието бяха директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев, заместник-командващият на СКС генерал-майор Иван Лалов, съветникът по военната сигурност на президента на Р България бригаден генерал Васил Лазаров, командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Димитър Петров, командирът на 24-та авиобаза, бригаден генерал Димитър Иванов, командири на военни формирования от състава на ВВС, колеги офицери, сержанти и цивилни служители.

        Командирът на ВВС генерал-майор Стойков, пред строя от военнослужещи от състава на БСТ, направи обръщение, в което направи равносметка за службата на полковник Ценов, като му благодари за отличните резултати, постигани през годините вярна служба на ВВС, пожела му крепко здраве и успех в предстоящите му начинания. Също така използва възможността предварително да поздрави подполковник Василев с предстоящото ново звание и длъжност и заръка все така твърдо да върви и за напред командването на базата. Словото на командира на ВВС завърши с най-искрените си пожелания за здраве и благоденствие на целия личен състав, като подчерта, че трябва да слушат и подкрепят новия си командир, така както са го правили до момента.


        Със заповед на началника на отбраната полковник Ценов беше награден със „Сувенирен нож за АК-74“ на поставка.
        Генерал Цанко Стойков му връчи статуетка „Орел“ в знак на благодарност за професионализма и достойно изпълнения дълг, за изключителното старание и отдаденост при изпълнението на всяка задача.
        В края на тържеството всички гости бяха поканени да вдигнат наздравица за полковник Ценов.