ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

22.01.2022 г.


        Облачността над страната ще е променлива, в западната половина от страната по-често значителна. Около и след пладне в Западна и планинските райони на Централна България ще превали сняг. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от северозапад, умерен; с пориви до силен, а в планинските райони – силен с пориви до бурен. Минималните температури ще са между -7 и -2 градуса, по високите полета в Западна България до -10 градуса. Максимални температури – между -3 и 2 градуса.

 

23.01.2022 г.


        Oблачността над страната ще е значителна. Около и след пладне главно в планините и планинските райони ще превали сняг. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от северозапад-север, умерен; с пориви до силен, а по планинските била – силен с пориви до бурен. Минималните температури ще са между -8 и -3 градуса, по високите полета в Западна България до -10 градуса. Максимални температури – между -3 и 2 градуса.

 

24.01.2022 г.


        Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. Преди пладне на места в планините от западната половина на страната ще превали слаб сняг. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен; в източната половина от страната и на места южно от планинските била с пориви до силен, временно с пориви до бурен. Минималните температури ще са между -11 и -6 градуса, по високите полета до -15 градуса. Максимални температури – между -5 и 0 градуса.