ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

24.05.2022 г.


        Облачността над страната ще е разкъсана до значителна. Ше се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която преди пладне над Западна България, а след пладне и привечер над централните, и източните райони, ще превалява краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта в Източна България намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Намалена видимост и при валеж. Вятърът ще е от изток, слаб до умерен. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 22 и 27 градуса.

 

25.05.2022 г.


        Облачността над страната ще е незначителна до ясно, с временни увеличения след пладне над западната половина от страната, където главно над планинските райони ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта на изолирани места намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Намалена видимост и при валеж. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб до умерен. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 25 и 30 градуса, по Черноморието между 20 и 22 градуса.

 

26.05.2022 г.


        Преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. След пладне ще се развива купеста до купесто дъждовна облачност, от която на места, главно в планинските и североизточните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта на изолирани места намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Намалена видимост и при валеж. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен; по Черноморието – бриз. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните – между 26 и 31 градуса.