ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

20.11.2019 г.


 Преди пладне значителна предимно висока блачност, а при земята и значителна ниска слоеста облачност или мъгла, разсейващи се около пладне. След пладне в западната половина от страната снижение и вплътняване на облачността с превалявания от дъжд. В общата облачна маса развитие на купесто-дъждовни ядра с гръмотевична активност. След полунощ валежната зона ще обхваща по-голямата част от страната (най-вече централните райони).Видимост сутринта намалена от гъста димка до мъгла. Около и след пладне подобрение. При валеж също намалена.Вятър сутринта от изток-югоизток, слаб. Ооколо и след пладне умерен, с пориви до силен. По планинските била от юг-югоизток, много силен с пориви до бурен. Минимални температури: между 8 и 13 градуса. Максималнитемператури: между 14 и 19 градуса.

21.11.2019 г.


Значителна етажна облачностс превалявания от дъжд, като в общата облачна маса ще продължават да се развиват купесто-дъждовни ядра с гръмотевична активност. Временно интензивни и значителни валежни количества особено в Централна България и южните гранични райони. Видимост намалена от валеж или гъста димка до мъгла.Вятърът ще е от изток-югоизток, слабдо умерен. Около и след пладне в източната половина на странатаумерен с пориви до силен. Минимални температури: между 8 и 13 градуса. Максималнитемператури: между 10 и 15 градуса.

22.11.2019 г.


Времето ще запазва характера си. Значителна етажна облачност с превалявания от дъжд, като в общата облачна маса ще продължават да се развиват купесто-дъждовни ядра с гръмотевична активност. Временно интензивни и значителни валежни количества особено в Централна България и южните гранични райони. Видимост намалена от валеж или гъста димка до мъгла.Вятърът ще е от изток-североизток, слабдо умерен. Около и след пладне в източната половина на страната умерен с пориви до силен. Минимални температури: между 7 и 12 градуса (вечерта). Максималнитемператури: между 9 и 14 градуса (сутринта).