ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

27.03.2019 г.


        Облачността над страната ще е значителна до разкъсана. Преди пладне, на изолирани места в източната половина от страната, ще има все още слаби превалявания от дъжд. В районите с надморска височина над 1800 м – валежите ще са от слаб сняг. Около пладне от северозапад ще започне процес на разкъсване на облачността и валежите постепенно ще спират. След пладне в крайните североизточни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, умерен до засилен, в северозападната половина от страната и планинските била с пориви до силен. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – между 12 и 17 градуса.

28.03.2019 г.


        Преди пладне облачността над страната ще е разкъсана, с временни увеличения до значителна, главно над североизточните и планинските райони. След пладне облачността там ще се разкъсва. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от север-североизток-изток, умерен до засилен, в югоизточната половина от страната – поривист. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса.

29.03.2019 г.       &nbspОблачността над страната ще е разкъсана до незначителна. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от север-североизток, умерен до засилен, с пориви до силен. Минималните температури ще са между -2 и 3 градуса, по Черноморието между 3 и 5 градуса. Максимални температури – между 9 и 14 градуса.