ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

29.04.2017 г.


Облачността над Западна България ще е по-често значителна, а над Източна – разкъсана, вечерта увеличаваща се до значителна. Около, след пладне и вечерта над западните и централните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици, по-интензивни в Северозападна България. Има условия за градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж и сутринта около водните басейни – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад слаб до умерен, след пладне с пориви до засилен, а след пладне в северозападните райони ще се преориентира от запад-северозапад, умерен. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса, по Черноморието – между 15 и 17 градуса.

30.04.2017 г.


Облачността над страната ще е по-често значителна. На много места с прекъсвания ще превалява краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици, по интензивен в Западна и Централна България. Видимостта при валеж ще бъде временно намалена. Вятърът в Дунавската равнина ще е от запад-северозапад умерен, в Горнотракийската низина и Източна България – слаб до умерен, от изток. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 16 и 21 градуса, в Горнотракийската низина до 28 градуса.

01.05.2017 г.Облачността над страната ще е разкъсана до значителна, с превалявания главно на места в планинските райони. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток слаб до умерен, в Източна България от североизток – умерен с пориви до силен. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 21 и 26 градуса, по Черноморието – между 15 и 17 градуса.