ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

25.03.2017 г.


Преди пладне облачността над страната ще е незначителна, но около и след пладне ще се увеличи – разкъсана до значителна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превалявали краткотраен дъжд, по интензивен следобяд в Южна България и планините, където на изолирани места ще прегърми. Видимостта сутринта на места в низините и около водните басейни временно ще бъде намалена. Вятърът сутринта ще е слаб, но през деня ще се усили – в Западна България от северозапад, в Източна България от североизток-изток, умерен и поривист. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните – между 20 и 25 градуса, в североизточните райони и по Черноморието между 12 и 14 градуса.

26.03.2017 г.


Облачността над страната ще е по-често значителна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превалявали краткотраен дъжд, по интензивен след пладне и придружен от гръмотевици в Южна България и планините, а през нощта по високите полета на Западна България дъжда ще преминава в сняг. Видимостта на места преди пладне и при валеж ще бъде намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен с пориви до силен. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните – между 15 и 20 градуса.

27.03.2017 г.Облачността над страната ще е по-често значителна, на отделни места с превалявания от дъжд, а преди пладне по високите полета на Западна България и Предбалкана ¬– от сняг. Вечерта валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса. Видимостта на места преди пладне и при валеж ще бъде намалена. Вятърът ще е от север-североизток, умерен с пориви до силен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.