ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

22.02.2020 г.


Oблачността над страната ще е разкъсана до значителна, преди пладне на места със слаби превалявания от дъжд, а в западните високи полета, Предбалкана и планините – от сняг. След пладне валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните източни райони, където на места ще превали краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, при валеж и сутринта намалена.Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, умерен с пориви до силен. Минималните температури ще са между -2 и +3 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

23.02.2020 г.


Преди пладнеоблачността над страната ще е незначителна до ясно. След пладне от север ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Видимостта ще бъде добра, сутринта на отделни места в низини и около водни басейни ще бъде намалена. Вятърът ще еот югозапад-запад-северозапад, слаб до умерен, след пладне умерен и поривист. Минималните температури ще са между -4 и +1 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса.


24.02.2020 г.


Облачността над страната ще е разкъсана до значителна с валежи от дъжд, на повече места в Централна, Източна България и планинските райони. Видимостта ще бъде добра, при валеж намалена. Вятърът ще е от северозапад, умерен до силен, с пориви до бурен. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 11 и 16 градуса