ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

16.01.2019 г.


        Облачността над страната ще е разкъсана. В планините ще прехвърча слаб сняг, без образуване на нова снежна покривка. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и планинските райони силен до бурен, от югозапад-запад-северозапад. Минималните температури ще са между -4 и 1 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.

17.01.2019 г.


        Преди пладне облачността над страната ще е разкъсана, а след пладне незначителна до ясно. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е слаб, по билата на планините до умерен, от юг-югозапад. Минималните температури ще са между -7 и -2 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

16.01.2019 г.        Преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно, а след пладне от запад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване цялата страна. Сутринта на места в низините, котловините, около поречията и водните басейни видимостта ще бъде намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб до умерен, от юг-югозапад. Минималните температури ще са между -5 и 0 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.