ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

02.06.2020 г.


Облачността над страната ще е разкъсана до значителна. Ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която сутринта в север-североизточните райони, а около и след пладне на много места ще превалява краткотраен дъжд, временно интензивен и с гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта и при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от запад-северозапад; по Черноморието от североизток-изток. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните – между 17 и 22 градуса.

03.06.2020 г.


Преди пладне облачността над страната незначителна до ясно. След пладне ще е разкъсана до значителна. Ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превалява краткотраен дъжд, главно в планинските райони, временно интензивен и с гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от югозапад-запад-северозапад. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – между 19 и 24 градуса.


04.06.2020 г.


Преди пладне облачността над страната незначителна до ясно. След пладне ще е разкъсана до значителна. Ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която главно в планинските райони ще превалява краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от югозапад. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 24 и 29 градуса