ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

21.07.2018 г.


        Облачността над страната ще е незначителна, с временни увеличения до значителна в Източна България, където ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали краткотраен дъжд, по-интензивен след пладне в североизточните райони и придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, при валеж намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 26 и 31 градуса.

22.07.2018 г.


        Облачността над страната ще е незначителна, с временни увеличения след пладне до значителна, когато на места в Северна, Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, по-интензивен в Североизточна България, има условия за градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад-север, слаб до умерен, по купесто-дъждовна облачност с пориви до силен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.

21\3.07.2018 г.        Облачността ще е разкъсана до значителна. Още преди пладне в Северозападна България, а след пладне на много места в страната ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад-север, слаб до умерен, по купесто-дъждовна облачност с пориви до силен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.