ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

22.05.2019 г.


        Преди пладне oблачността над страната ще е разкъсана до незначителна. Около и след пладне ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места в планинските райони на западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, при валеж и сутринта на места в низини, котловини, в поречия и около води басейни – намалена. Вятърът ще е от югозапад-запад, слаб до умерен; около пладне – поривист. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 22 и 27 градуса.

23.05.2019 г.


        Преди пладне oблачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока. Около и след пладне, привечер и през нощта от запад-югозапад на изток-североизток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превалява краткотраен, временно интензивен дъжд с гръмотевици. В западните и централните райони от страната – опасност от градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж и сутринта на места в низини, котловини, в поречия и около води басейни – намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен; по конвективната облачност – поривист. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 22 и 27 градуса.

24.05.2019 г.        Ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превалява краткотраен, временно интензивен дъжд с гръмотевици. Особено интензивни ще са явленията на места в Централна България. Почти без валеж ще остане в крайните северозападни райони от страната. Видимостта ще бъде добра, при валеж и сутринта на места в низини, котловини, в поречия и около води басейни – намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад-север, слаб до умерен; по конвективната облачност – поривист. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 16 и 21 градуса.