ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

22.11.2018 г.


        Облачността над страната ще е значителна. С прекъсвания на много места ще има валежи от дъжд, в крайните северозападни райони и планините от сняг. До вечерта валежите на всякъде постепенно ще спират. Сутринта в западната половина на Северна България има опасност от заледявания. Вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен, в източните райони – умерен, с пориви до силен. Минималните температури в северозападната половина от страната ще са между -2 и 3 градуса, а в югоизточната – между 3 и 8 градуса. Максималните температури в северозападната половина ще са между 2 и 7 градуса, в югоизточната – между 5 и 10 градуса.

23.11.2018 г.


        Сутринта облачността ще е значителна, но през деня бавно ще се разкъсва и намалява – в източните райони до незначителна. Видимостта ще бъде добра, но сутринта в низини, котловини и около водни басейни намалена до мъгла. Вятърът ще е от североизток-изток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между -3 и 2 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

24.11.2018 г.        Преди пладне облачността ще е незначителна, а около и след пладне разкъсана до значителна. Видимостта ще бъде добра, но сутринта в низини, котловини и около водни басейни намалена до мъгла. Вятърът ще е от североизток-изток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между -4 и 1 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.