ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

31.03.2020 г.


Над страната ще има значителна етажна облачност. Превалявания от дъжд, по-съществени след пладне и преди полунощ. Видимостта ще бъде добра, след полунощ и сутринта, временно намалена от димка. Намаление на видимостта и при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, в Дунавската равнина, източните райони и по Черноморието, умерен до засилен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в отделни котловини до -2 градуса, по Черноморието между 6 и 8 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса, по Черноморието между 8 и 10 градуса.

01.04.2020 г.


Над страната ще е облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка, по-съществена в западните и северните райони. Има условия за снегонавявания и образуване на преспи. Видимостта ще бъде добра, намалена при валеж. Вятърът ще е от север-североизток-изток, умерен до засилен, в Дунавската равнина, източните райони и по Черноморието, засилен, с временни пориви до силен. Минималните температури ще са между -2 и +3 градуса, а максималните – между 0 и 5 градуса, по Черноморието между 5 и 7 градуса.


02.04.2020 г.


Над страната ще е облачно. Главно в южните и източните райони ще превалява сняг. Нова снежна покривка. Условия за заледявания. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от североизток-изток, слаб до умерен, в Дунавската равнина, източните райони и по Черноморието, умерен до засилен. Минималните температури ще са между -5 и 0 градуса, по Черноморието между 1 и 3 градуса, а максималните – между 2 и 7 градуса, в местата със снежна покривка между 0 и 2 градуса.