ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

06.08.2021 г.


      Над страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността над страната ще е разкъсана до значителна. Преди пладне над Западна, а около и след пладне и над Централна и Източна България ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони временно интензивни, значителни по количество и придружени от гръмотевици. Има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж – временно намалена. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, след пладне с пориви до засилен, в планинските райони до силен. Засилване на вятъра и по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 18 и 23 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.

 

07.08.2021 г.


      Облачността над западната половина от страната ще е незначителна, а над източната половина – до разкъсана, където до пладне на отделни места ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от северозапад-север, умерен до силен. Минималните температури ще са между 16 и 20 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

 

08.08.2021 г.


      Облачността над страната над страната ще е незначителна до ясно. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от североизток-изток-югоизток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.