ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

15.08.2020 г.


Oблачността над западната половина от страната ще е значителна. Още в сутрешните часове там облачността ще започне да се увеличава и в общата облачна маса ще се развият мощни купесто-дъждовни ядра, от които ще има превалявания от дъжд, на места по интензивни и придружени от гръмотевици. Над останалата част от страната времето ще е предимно слънчево и горещо. Има условия за локални градушки и локални наводнения. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от югоизток-юг, по Черноморието – умерен до засилен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

16.08.2020 г.


Oблачността над Западна и Централна България ще е разкъсана до значителна, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, а над крайните източни райони – до незначителна. Започналите предния ден в Западна България валежи, с временни прекъсвания ще продължат през целия ден, като валежната зона през деня постепенно ще се измести на югозапад. Привечер към полунощ валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса до незначителна. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток, по Черноморието от изток – умерен до засилен. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 26 и 31 градуса.


17.08.2020 г.


Преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно, само в централните северни райони до разкъсана. Около и след пладне в западните, планинските и на места в североизточните райони от страната облачността ще се увеличи и в общата облачна маса ще се развият купесто-дъждовни ядра, от които на места ще превали краткотраен дъжд, в планинските райони придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток, по Черноморието – умерен до засилен. Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, а максималните – между 25 и 30 градуса.