ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

25.09.2020 г.


Облачността преди пладне на места в източните райони ще е до значителна, ниска слоеста, а над останалата част от страната ще е разкъсана до незначителна. След пладне ще се развива купеста облачност, на изолирани места в източните и планинските райони до купесто-дъждовна, от която ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, в сутрешните часове – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, слаб до умерен; в източните райони, по планинските била и на места северно от тях с пориви до бурен, като през нощта срещу събота ще се усилва още. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, до 19-20 градуса в източните райони. Максимални температури – между 27 и 32 градуса.

26.09.2020 г.


Времето ще е много динамично. Облачността над страната ще е по-често значителна. В общата облачна маса на последователни вълни от запад на изток-североизток, ще се развиват купесто-дъждовни ядра, от които валежи от дъжд, на места в югозападната половина от страната временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури. В западните и централните южни гранични райони има опасност от градушки, а по високите върхове на Рила и Пирин ще превали сняг. Видимостта ще бъде добра, в сутрешните часове и при валеж – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, умерен с пориви до силен; в източните райони, по планинските била и на места северно от тях – бурен с пориви до ураганен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса. Максимални температури – между 27 и 32 градуса, на местата изложени на южния вятър до 35 градуса.


27.09.2020 г.


Облачността над страната ще е незначителна, около и след пладне в западната половина разкъсана, като там, на изолирани места, главно в планините ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от юг-югозапад-запад, слаб до умерен; в югоизточните райони и по планинските била с пориви до много силен. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, до 16-18 градуса в югоизточните райони. Максимални температури – между 20 и 25 градуса, в югоизточните райони до 33-35 градуса.