ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

25.11.2017 г.


Над страната ще има разкъсана висока облачност, а преди пладне над отделни котловини, низини, поречия и около водните басейни и значителна слоеста. Сутринта в източните райони се очакват ръмежи. Видимостта преди пладне ще бъде намалена от димка, а в отделни котловини, низини, поречия и около водните басейни до мъгла. Вятърът ще е слаб, локален, в източните райони и по планините от югоизток-юг до умерен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в отделни котловини до -2 градуса, а максималните – между 8 и 13 градуса, в местата с по-трайни мъгли между 6 и 8 градуса.

26.11.2017 г.


Над страната ще има значителна облачност, с по-съществени разкъсвания след пладне над източните райони. Привечер в северозападните райони ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат Западна България. Над 1800 м – дъждът ще се примесва от сняг. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, слаб до умерен, в източните райони и на места на север от планините с временни пориви до засилен. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в отделни котловини до 0 градуса, а максималните – между 11 и 16 градуса, в местата с по-трайни мъгли между 9 и 11 градуса.

27.11.2017 г.Над страната ще има значителна етажна облачност. От запад на изток ще започнат валежи от дъжд, които постепенно в Западна и Централна България ще преминават в сняг, а в Югоизточна България ще са придружени от гръмотевици. Количество на валежа 5-10 л/кв.м, по планините и Югоизточна България 10-20 л/кв.м. Ще се образува снежна покривка с дебелина 2-5 см, по планините 5-10 см. Вятърът ще е от северозапад-запад, умерен до силен, в източните райони и по планините с временни пориви до много силен. Минималните температури ще се реализират след пладне и ще са между -2 и 3 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.