ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

24.02.2018 г.


        Oблачността над страната ще е значителна с временни разкъсвания преди пладне на отделни места. Привечер облачността ще се вплътни, в Северна България ще започнат валежи отначало от дъжд, но преминаващи в сняг, които вечерта и през нощта ще обхванат и западната половина от страна. В западните части на Горнотракийската низина валежите ще са от дъжд. Заледявания. Видимостта ще бъде намалена преди пладне и при валеж. Вятърът ще е предимно от северозапад-север-североизток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между -1 и 4 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

25.02.2018 г.


        Oт североизток в страната ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще е значителна. На много места с прекъсвания ще има валежи от сняг, а по Черноморието и крайните югоизточни райони отначало от дъжд, но и там ще преминават в сняг. Заледявания. Видимостта ще бъде намалена на места преди пладне и при валеж. Вятърът ще е от североизток-изток слаб до умерен, в Северна и Източна България – умерен и поривист. Минималните температури ще са между -4 и 1 градуса, а максималните – между -2 и 3 градуса, в крайните североизточни райони до -5 градуса.

26.02.2018 г.        Ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е значителна. В цялата страна с прекъсвания ще има валежи от сняг. Снежни виелици. снегонавявания и заледявания. Видимостта ще бъде намалена при валеж. Вятърът ще е от североизток-изток умерен до силен и поривист, в Източна България – с пориви до бурен. Минималните температури в Южна България ще са между -4 и 1 градуса, но в Северна България ще са между -10 и -5 градуса. Максималните температури – в Южна България ще са между -2 и 3 градуса, в Северна България ще са между -8 и -3 градуса.