ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

24.05.2018 г.


        Преди пладне над североизточната половина от страната ще има незначителна облачност, а над югозападната – значителна с превалявания от дъжд, в процес на спиране. Около и след пладне ще се развива и купеста над западните райони до купесто-дъждовна облачност. Там, отново превалявания от краткотраен дъжд, след пладне и привечер, предимно над планините, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта в отделни котловини, поречия и около водните басейни намалена до мъгла. Намаление на видимостта и при валеж. Вятърът ще е от североизток-изток, слаб до умерен; временно поривист. Засилване на вятъра и по конвективната облачност. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса

25.05.2018 г.


        Сутринта облачността ще е разкъсана до незначителна. Около пладне ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност. На места в източните и планинските райони, превалявания от краткотраен дъжд, около и след пладне, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от север-североизток до умерен, с временни пориви до засилен. Засилване на вятъра и по конвективната облачност. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса.

26.05.2018 г.        Сутринта облачността ще е разкъсана до незначителна. Около пладне ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност. На много места, превалявания от краткотраен дъжд, около и след пладне, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от североизток до умерен, с временни пулсове до засилен. Засилване на вятъра и по конвективната облачност. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните – между 21 и 26 градуса.